Sem vložte podnadpis

Ochrana súkromia pre používateľov webových stránok a koncových zákazníkov

Táto webová stránka je prevádzkovaná spoločnosťou RE/MAX NaMax, Malinovského 16, 915 01 Nové Mesto nad Váhom ( ďalej len "RE/MAX" alebo "my"). Tento dokument popisuje spôsob, ako zbierame a spracovávame vaše osobné údaje, ako správca údajov v spojení s touto webovou stránkou alebo s ďalšími službami, ktoré vám poskytujeme ako koncovému zákazníkovi

Zásady spracúvania osobných údajov


Kto spracúva Vaše osobné údaje ?

Vaše osobné údaje spracúva spoločnosť MSS, s. r. o.,so sídlom I. Bukovčana 5, 841 08 Bratislava, IČO: 43 999 514, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č.: 55037/B (ďalej len ako ,,prevádzkovateľ"). Pri spracúvaní osobných údajov prevádzkovateľom ste v postavení dotknutej osoby, t. j. osoby o ktorej sú spracúvané osobné údaje, ktoré sa jej týkajú. Vaše osobné údaje budú spracúvané bezpečne, v súlade s bezpečnostnou politikou prevádzkovateľa.

Akými právami disponujete v postavení dotknutej osoby ?

  • Právo na prístup - máte právo na poskytnutie kópie osobných údajov, ktoré o Vás máme k dispozícií, ako aj na informácie o tom, ako Vaše osobné údaje používame.
  • Právo na opravu - ak si myslíte že údaje, ktorými disponujeme sú nepresné, neúplné alebo neaktuálne, prosím neváhajte nás požiadať, aby sme tieto informácie upravili, aktualizovali alebo doplnili.
  • Právo na výmaz (na zabudnutie) - máte právo nás požiadať o vymazanie Vašich osobných údajov.
  • Odvolať súhlas - v prípadoch , kedy Vaše osobné údaje spracúvame na základe Vášho súhlasu, máte právo tento súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov, ktoré sme na jeho základe o Vás spracúvali.
  • Právo na obmedzenie spracúvania - za určitých okolností ste oprávnený nás požiadať, aby sme prestali používať Vaše osobné údaje.
  • Právo na prenosnosť údajov - za určitých okolností máte právo požiadať nás o prenos osobných údajov, ktoré ste nám poskytli, na inú tretiu stranu podľa Vášho výberu
  • Právo namietať - máte právo namietať voči spracúvaniu osobných údajov, ktoré je založené na našich legitímnych oprávnených záujmoch.
  • Právo podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov - ak sa domnievate, že Vaše osobné údaje spracúvame nespravodlivo alebo nezákonne, môžete podať sťažnosť na dozorný orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Prevádzkovateľ nebude používať Vaše osobné údaje na automatizované individuálne rozhodovanie vrátane profilovania.

V prípade, ak je poskytnutie osobných údajov zákonnou / zmluvnou požiadavkou, ste ako dotknutá osoba povinná poskytnúť tieto osobné údaje. Neposkytnutie osobných údajov nevyhnutných na uzatvorenie zmluvy môže mať za následok neuzavretie zmluvného vzťahu.

V prípade podania námietky týkajúcej sa spracúvania Vašich osobných údajov, máte právo podať podnet alebo žiadosť písomne na adresu sídla spoločnosti: I. Bukovčana 5, 841 08 Bratislava alebo na e-mail: namax@re-max.sk. Prevádzkovateľ neuskutočňuje prenos osobných údajov do tretích krajín alebo medzinárodným organizáciám.

Informácie o spracúvaní osobných údajov klientov

Zákonné povinnosti

Vaše osobné údaje budú spracúvané za účelom plnenia našich zákonných povinností v oblasti zabezpečovania ochrany pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a zabezpečovania ochrany pred financovaním terorizmu, v oblasti daní a účtovníctva a v oblasti reklamácií. Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov bude čl. 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia GDPR, čo znamená, že Vaše osobné údaje budú spracúvané na základe plnenia našich zákonných povinností. V prípade, ak budeme spracúvať Vaše osobné údaje za účelom plnenia našich zákonných povinností v oblasti zabezpečovania ochrany pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a zabezpečovania ochrany pred financovaním terorizmu, budeme Vaše osobné údaje spracúvať v rozsahu uvedenom v § 10, § 11, § 12 a § 14 zákona č. 297/2008 Z. z. o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ako aj všetky údaje uvedené v dokladoch potrebných na preukazovanie plnenia zákonnej povinnosti. V prípade, ak budeme spracúvať Vaše osobné údaje za účelom plnenia našich zákonných povinností v oblasti daní, účtovníctva a reklamácií, budeme spracúvať Vaše osobné údaje v rozsahu: meno, priezvisko, číslo bankového účtu, e-mail, prípadne iné osobné údaje nevyhnutné na vybavenie agendy súvisiacej s reklamáciou v súlade so zásadou minimalizácie. V prípade plnenia povinností v oblasti zabezpečovania ochrany pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a zabezpečovania ochrany pred financovaním terorizmu budeme Vaše osobné údaje spracúvať po dobu 5 rokov od ukončenia nášho zmluvného vzťahu, resp. 5 rokov od vykonania obchodu. V prípade plnenia daňových a účtovných povinností budeme spracúvať Vaše osobné údaje po dobu 10 rokov od splnenia zákonnej povinnosti. V prípade plnenia našich povinností súvisiacich s reklamáciou budeme spracúvať Vaše osobné údaje po dobu 1 roka od vybavenia agendy súvisiacej s reklamáciou.

Zmluvné povinnosti

Vaše osobné údaje budeme spracúvať za účelom plnenia našich povinností vyplývajúcich zo zmlúv ako aj správy zmluvných vzťahov, ktorých ste účastníkom. Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov bude čl. 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR, čo znamená že Vaše osobné údaje budeme spracúvať na základe plnenia zmluvy, ktorej zmluvnou stranou ste vy ako dotknutá osoba. Vaše osobné údaje budeme za týmto účelom spracúvať v rozsahu: identifikačné údaje, adresné a kontaktné údaje, údaje uvedené v preukaze totožnosti, údaje o obchode, údaje o nehnuteľnosti, údaje o transakčnej minulosti. Vaše osobné údaje budeme spracúvať po dobu 10 rokov od ukončenia zmluvného vzťahu.

Oprávnené záujmy

Vaše osobné údaje budeme spracúvať za účelom vykonávania internej evidencie, uplatňovania právnych nárokov vyplývajúcich zo zmlúv a za účelom zabezpečenia evidencie uplatnených práv a porušení ochrany podľa zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len "zákon"). Právnym základom spracúvania osobných údajov je čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia GDPR, čo znamená, že Vaše osobné údaje budú spracúvané na základe našich oprávnených záujmov. Hlavnými oprávnenými záujmami sú interná evidencia, uplatňovanie právnych nárokov vyplývajúcich zo zmlúv a zabezpečenie evidencie uplatnených práv a porušení ochrany podľa zákona. Pred začiatkom spracúvania Vašich osobných údajov, ktoré je založené na našich oprávnených záujmoch sme vykonali tzv. porovnávacie testy, v ktorých sme posúdili legitímnosť, nevyhnutnosť, vhodnosť, proporcionalitu, ako aj aplikáciu primeraných záruk pre ochranu Vašich práv a slobôd. V prípade, ak budeme spracúvať Vaše osobné údaje za účelom uplatňovania právnych nárokov, budeme Vaše osobné údaje spracúvať v rozsahu: meno, priezvisko, tel. číslo, e-mail, titul resp. osobné údaje uvedené v zmluvách v súlade so zásadou minimalizácie. V prípade, ak budeme spracúvať Vaše osobné údaje za účelom vykonávania internej evidencie, budeme Vaše osobné údaje spracúvať v rozsahu: meno, priezvisko, titul, e-mail, tel. číslo. V prípade, ak budeme Vaše osobné údaje spracúvať za účelom zabezpečovania evidencie uplatnených práv a porušení, budeme Vaše osobné údaje spracúvať v rozsahu: osobných údajov uvedených v podnete. V prípade vykonávania internej evidencie budeme Vaše osobné údaje spracúvať po dobu trvania zmluvného vzťahu. V prípade uplatňovania právnych nárokov budeme Vaše osobné údaje spracúvať po dobu 10 rokov od skončenia zmluvného vzťahu. V prípade zabezpečovania evidencie uplatnených práv a porušení podľa zákona, budeme spracúvať Vaše osobné údaje po dobu 6 mesiacov od uplynutia 5 rokov kedy ste si uplatnili právo, resp. došlo k porušeniu ochrany osobných údajov.

V prípade, ak budeme mať záujem spracúvať Vaše osobné údaje za účelom zasielania informácií o nových ponukách nehnuteľností (marketing), budete o týchto skutočnostiach vopred upovedomený v osobitnom dokumente.

Príjemcovia

Príjemcom Vašich osobných údajov budú poverené osoby alebo iné osoby v zmluvnom vzťahu s prevádzkovateľom vrátane spolupracujúcich maklérov, subjekty, ktorým je prevádzkovateľ povinný poskytnúť osobné údaje zo zákona, konateľ spoločnosti, regionálny riaditeľ (SLOVAKIA TOP ESTATES, s.r.o., Cesta na Senec 2/a, 821 04 Bratislava - Ružinov, IČO: 36 276 065), v osobitných prípadoch môže byť príjemcom osobných údajov znalec, advokát, hypotekárny špecialista v závislosti od Vášho zmluvného vzťahu s prevádzkovateľom.

Spracúvanie osobných údajov pre Regionálneho riaditeľa

Vzhľadom na skutočnosť, že prevádzkovateľ je členom siete realitných kancelárií patriacich do skupiny RE/MAX, spracúva Vaše osobné údaje uvedené v zmluvnej dokumentácií ako sprostredkovateľ pre Regionálneho riaditeľa (SLOVAKIA TOP ESTATES, s.r.o., Cesta na Senec 2/a, 821 04 Bratislava - Ružinov, IČO: 36 276 065). K spracúvaniu Vašich osobných dochádza za účelom ochrany obchodnej značky RE/MAX a internej evidencie zrealizovaných obchodov. Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov Regionálnym riaditeľom sú dostupné na webovej stránke www.remax-slovakia.sk v sekcii ochrana osobných údajov.

Informácie o spracúvaní osobných údajov uchádzačov o pozíciu maklér - partner predaja

Vaše osobné údaje budeme spracúvať za účelom posúdenia Vašej žiadosti a vykonania opatrení v rámci výberového konania. Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov bude čl. 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR, čo znamená že Vaše osobné údaje budeme spracúvať na základe na základe vykonania opatrení pred uzatvorením zmluvy. Vaše osobné údaje budeme za týmto účelom spracúvať v rozsahu: meno, priezvisko, e-mail, tel. číslo, informácie uvedené v odkaze, informácie uvedené v životopise. Vaše osobné údaje budeme spracúvať v prípade rozhodnutia o Vašom prijatí na pozíciu maklér - partner predaja po dobu 1 roka odo dňa uskutočnenia poslednej spracovateľskej operácie v rámci náborového procesu. V prípade rozhodnutia o neprijatí na pozíciu maklér - partner predaja budeme Vaše osobné údaje po dobu 5 dní od vykonaní poslednej spracovateľskej operácie v rámci náborového procesu. V prípade, ak sa rozhodneme viesť evidenciu Vašich osobných údajov za účelom Vášho budúceho oslovenia, budete o tejto skutočnosti náležite informovaní. Príjemcom Vašich osobných údajov budú poverené osoby alebo iné osoby v zmluvnom vzťahu s prevádzkovateľom vrátane spolupracujúcich maklérov, subjekty, ktorým je prevádzkovateľ povinný poskytnúť osobné údaje zo zákona, konateľ spoločnosti.

Informácie o spracúvaní osobných údajov návštevníkov webovej stránky

Návštevníci webovej stránky

Na webovej stránke je návštevníkovi udelená možnosť vyjadriť súhlas so spracovaním "cookies" súborov, vrátane poskytnutia informácií o účeloch spracúvania (napr. potrebné, štatistika, reklama a pod.), dobe uchovávania, poskytovateľovi, typ a názov "cookies" súborov.

Kontaktné formuláre - záujemcovia o informácie

Vaše osobné údaje budú spracúvané za účelom vykonania úkonov súvisiacich s posúdením Vášho dopytu, ktorý ste realizovali prostredníctvom kontaktného formulára umiestneného na našej webovej stránke. Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov bude čl. 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR, čo znamená, že Vaše osobné údaje budú spracúvané na základe vykonania opatrení pred uzatvorením zmluvy. Vaše osobné údaje budeme spracúvať v rozsahu: meno, e-mail, prípadne iné osobné údaje, ktoré ste uviedli do kontaktného formulára. Po doručení Vášho dopytu, ktorý ste realizovali prostredníctvom kontaktného formulára budú Vaše osobné údaje spracúvané po dobu 10 dní od skončenia mesiaca, v ktorom bol dopyt doručený.

Príjemcovia

Príjemcom Vašich osobných údajov budú poverené osoby alebo iné osoby v zmluvnom vzťahu s prevádzkovateľom vrátane spolupracujúcich maklérov, subjekty, ktorým je prevádzkovateľ povinný poskytnúť osobné údaje zo zákona, konateľ spoločnosti.